^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 24.05. – 4.06.2021.

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

24.05.

Płatki jęczmienne (mąka jęczmienna) na mleku (mleko). Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko), serem żółtym (mleko), szczypiorkiem. Herbata z miętą. Jabłko.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem ( mleko), pastą z ciecierzycy. Ogórek zielony. Oliwki. Papryka. Herbata owocowa.

Zupa jarzynowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Makaron spaghetti (mąka pszenna) z mięsem wieprzowym, warzywami, papryką w sosie pomidorowym . Woda naturalna z cytryną i miodem.

Jogurt owocowy (mleko).

25.05.

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia), z masłem (mleko), twarożkiem z sera białego (mleko), rzodkwi białej, szczypiorku . Herbata z cytryną. Banan.

Pieczywo otrębowe (mąkapszenna, żytnia) z masłem (mleko), pieczenią wieprzową ( gorczyca), ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. Herbata owocowa. Pomidor. Mleko smakowe.

Barszcz biały z warzywami (seler), śmietaną (mleko), jajkiem, ziemniakami. Kotlet rybny mielony (ryba, mąka pszenna, jaja). Surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki, cebuli, oliwy. Ziemniaki z koperkiem. Woda z cytryną i miodem.

26.05.

Kasza kukurydziana (mąka kukurydziana) na mleku (mleko ). Baton (mąka pszenna) z masłem (mleko), miodem lipowym. Herbata owocowa. Ogórek zielony.

Pieczywo wiejski z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), z masłem ( mleko), rzodkwią białą, szczypiorkiem. Sok owocowo- warzywny. Herbata z cytryną.

Zupa grochowa z warzywami (seler), ziemniakami. Makaron(mąka pszenna), makaron (mąka razowa) z kurczakiem w sosie śmietanowo (mleko)- serowym(mleko). Marchewki mini z masłem (mleko). Woda naturalna z cytryna. Serek biały (mleko)

27.05.

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia), masłem, (mleko), pastą z mięsa wieprzowego z warzywami (mleko), pomidorem, szczypiorkiem. Kakao na mleku z cynamonem. Herbata z miętą. Jabłko.

pieczywo otrębowe(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), pastą z ja jka gotowanego(jaja), fileta rybnego w oleju (ryba), ogórka kiszonego, szczypiorku. Papryka. Herbata.

Zupa pomidorowa z warzywami (seler), jajkiem, śmietaną (mleko), ryżem. Nuggetsy ( mąka pszenna, mleko, jaja). Sałata zielona z sosem jogurtowo (mleko)- śmietanowym (mleko) Ziemniaki z koperkiem. Woda z miodem i cytryną. Mus jogurtowa (mleko)- warzywny.

28.05

Zacierka (mąka pszenna, jaja) na mleku. Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), ogórkiem zielonym. Herbata owocowa. Banan.

Chleb słonecznikowy (mąka razowa, pszenna ) z masłem (mleko). Sałatka jarzynowa- marchewka, groszek zielony, ogórek kiszony szczypiorek- z szynką, makaronem(mąka pszenna), majonezem (jaja). Herbata owocowa.

Zupa z brokułów z warzywami ( seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Naleśniki ( mleko, mąka pszenna, jaja) z twarożkiem z sera białego (mleko), brzoskwiń. Woda naturalna z miodem i cytryną. Gruszka.

31.05

Płatki ryżowe na mleku. Chałka pszenna ( mąka pszenna) z masłem (mleko). Herbata owocowa.

Pomidor.

Chleb razowy (mąkapszenna, żytnia), masłem(mleko), pasta z fileta rybnego( rybna), sera białego (mleko), ogórka kiszonego, koperku. Herbata z miętą. Jabłko.

Zupa ogórkowa z warzywami ( seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Gulasz wołowy w sosie naturalnym ( mąka pszenna). Kasza jęczmienna(mąka jęczmienna), kasza gryczana (mąka gryczana), na sypko. Surówka z buraka czerwonego z papryką, jabłkiem, cebulką i oliwą. Woda naturalna z cytryną.

1.06

Pieczywo otrębowe (mąkapszenna, żytnia), masłem,(mleko), pasztetem drobiowym (mleko, masa jajowa, białko sojowe) z ogórkiem kiszonym, rzodkwią białą. Kakao na mleku z imbirem. Herbata . Banan.

Chleb otrębowy (mąka żytnia,pszenna), masłem(mleko), serem żółtym (mleko), ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Herbata z miętą. Gruszka.

Kartoflanka z warzywami (seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Bigos z kapusty młodej, kapusty kiszonej z mięsem wieprzowym, warzywami. Ziemniaki z koperkiem. Woda naturalna z miodem. Actimel (mleko)

2.06

Kasza manna (mąka pszenna) na mleku. Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem, dżemem truskawkowym bez cukru. Herbata owocowa. Jabłko.

Chleb słonecznikowy(mąka pszenna, żytnia) z masłem(mleko), paprykarzem z fileta rybnego (ryba), ryżu, warzyw, pomidorów, szczypiorku. Herbata z cytryną.

Rzodkiew biała.

Zupa szczawiowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko), jajkiem, ziemniakami. Kotlet schabowy panierowany (mąka pszenna, jaja). Mizeria z ogórka zielonego z sosem jogurtowo (mleko)- śmietanowym (mleko). Ziemniaki z koperkiem. Woda naturalna z miodem i cytryną. Serek danonek (mleko)

3.06

Pieczywo otrębowe (mąkażytnia, pszenna ) masłem (mleko), twarożkiem z sera białego (mleko), mleka, miodu, wanilii. Herbata owocowa. Pomidor.

Pieczywo otrębowe(mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko), ogórkiem zielonym, oliwkami. Jajecznica (jaja) na parze ze szczypiorkiem. herbata owocowa. Napój migdałowy. Banan.

Zupa fasolowa z warzywami (seler), ziemniakami. Filet drobiowy w sosie maślano (mleko)- cytrynowym(mąka pszenna). Kasza kuskus ( mąka pszenna) na sypko. Marchewka tarta z porą i oliwą. Woda naturalna z miodem.

4.06

Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku. Pieczywo razowe (mąkapszenna, żytnia) z masłem (mleko), rzodkiewką białą, szczypiorkiem. Herbata z mięta. Gruszka.

Pieczywo razowe (mąkapszenna, żytnia), masłem(mleko), kurczak gotowany (sojowy hydrolizolat białkowy ) z ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. Herbata owocowa. Pomidor.

Barszcz czerwony z warzywami (seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Ryż duszony z warzywami – cukinia, papryka, marchewka, groszek zielony- masłem (mleko). Woda naturalna z cytryną i miodem. Jogurt drink (mleko)

Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.