^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 27.09 – 8.10

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

obiad

27.09

Płatki owsiane ( owies) na mleku (mleko),chleb wiejski ( pszenica, żyto) z masłem (mleko) i dżemem wiśniowym .gruszka , herbata z cytryną

Chleb słonecznikowy

( pszenica, żyto)

z masłem ( mleko) twarożkiem ( mleko)

z rzodkiewką

i szczypiorkiem. Ogórek zielony. Herbata miętowa.

Zupa ogórkowa

z warzywami(seler)

i ziemniakami .Filet drobiowy zapiekany

z makaronem w sosieśmietanowym (mleko), surówka z kapusty białej z marchewką. Woda z miodem.

28.09

Chleb otrębowy (mąka pszenna,żytnia) z masłem (mleko) i pastą jajeczną (jajka) ze szczypiorkiem. Kakao na mleku (mleko), arbuz, herbata malinowa

Chleb razowy (pszenica ,żyto) z masłem ( mleko), paprykarzem rybnym

z makrelą ( ryba) ogórkiem kiszonym. Jabłko. Jogurt owocowy (mleko), herbata malinowa.

Zupa jarzynowa z warzywami (seler) Ziemniaki z koperkiem, fasolka po bretońsku -z kiełbasą ( białko soi) i boczkiem w sosie pomidorowym ( pszenica)

29.09

Makaron (mąka pszenna, jaja) na mleku (mleko). Chleb z ziarnami (pszenica ,żyto) z masłem ( mleko), serem żółtym ( mleko)

i ogórkiem zielonym. Marchewka, herbata miętowa.

Bułka wrocławska

( pszenica) z masłem (mleko),koktajl mleczny ( mleko) z bananem , miodem i jagodami. Herbata z aronii.

Zupa szczawiowa

z warzywami (seler), ziemniakami i śmietaną (mleko), kasza jęczmienna (jęczmień) i gryczana, gulasz wieprzowy ( pszenica ). Buraczki czerwone z papryką i cebulką. Woda

z miętą.

30.09

Chleb razowy ( pszenica,żyto) z masłem ( mleko) i pasztetem z mięsa drobiowego i pieczonej papryki. Pomidor, kawa inka na mleku( mleko), herbata

z miodem.

Chleb otrębowy (pszenica , żyto), sałatka z makaronu ryżowego, tuńczyka (ryba) , papryki, kukurydzy i ogórka . Herbata z miodem .Serek homogenizowany ( mleko)

Krupnik z warzywami (seler) , ziemniakami i kaszą jęczmienną ( jęczmień). Ziemniaki

z koperkiem. Pulpet wieprzowy w sosie pieczarkowym ( pszenica, mleko). Kapusta kiszona z marchewką i oliwą. Woda

z cytryną

01.10

Kasza manna na mleku (mleko),rodzynki, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) ,miodem, papryka czerwona, banan . Herbata

z cytryną.

Chleb wiejski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), polędwicą drobiową ( gorczyca), sałatą i ogórkiem kiszonym. Pomidor,kakao na mleku (mleko).

Barszcz biały z warzywami

( seler), ziemniakami

i jajkiem, zabielany śmietaną (mleko). Dorsz (ryba) w sosie porowym , ryż na sypko. Marchewka z jabłkiem Woda

z miętą

04.10

Płatki ryżowe na mleku

( mleko), chleb wiejski

( pszenica, żyto ) z masłem

i serkiem topionym

z pomidorami. Jabłko, herbata z malin

Chleb z ziarnami (pszenica, żyto) z masłem (mleko) i twarożkiem (mleko) z wędzonym łososiem ( ryba)

i koperkiem. Marchewka, herbata z miętą

Zupa grochowa

z warzywami ( seler)

i ziemniakami. Spaghetti ( pszenica durum, jajka)

z mięsem wieprzowo – wołowym i warzywami. Woda z miodem.

05.10

Chleb razowy (pszenica, żyto) z masłem (mleko)

i pastą z fasoli i pomidorów suszonych, ze szczypiorkiem. Kakao na mleku (mleko), gruszka, herbata z miodem.

Chleb otrębowy (pszenica, żyto) z masłem (mleko) , wędliną szkolną (białko soi), pomidorem

i szczypiorkiem. Herbata owocowa, serek homogenizowany ( mleko)

Barszcz czerwony

z warzywami (seler) , śmietaną( mleko) i ziemniakami. Naleśniki szpinakowe (jaja, pszenica, mleko) z dżemem truskawkowym. Woda miętą.

06.10

Budyń (pszenica) na mleku (mleko), chleb słonecznikowy ( żyto, pszenica) z masłem (mleko) i ogórkiem zielonym. Jabłko, herbata z cytryną.

Chleb z ziarnami (pszenica, żyto) z masłem (mleko). Filet z makreli (ryba) z jajkiem i szczypiorkiem . Pomidor. Herbata z miodem

Zupa brokułowa z warzywami (seler), ziemniakami

i śmietaną( mleko). Kasza bulgur (pszenica durum) Gulasz wołowy w sosie musztardowym (pszenica). Brokuł, kalafior i marchewka gotowane na parze. Woda z cytryną.

07.10

Chleb razowy (pszenica, żyto) z masłem (mleko) i serem białym (mleko) ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Banan. Herbata z miodem

i cytryną.

Chałka ( jajka, pszenica, mleko) z masłem (mleko). Jogurt naturalny z musem owocowym i musli pełnoziarnistym ( owies, orzechy) z owocami. Herbata z miodem

Zupa krem z zielonego groszku z warzywami ( seler)

i makaronem (jajka, pszenica). Ziemniaki

z koperkiem, kotlet mielony wieprzowo- wołowy ( jajka, pszenica) ,sałata lodowa

z jogurtem naturalnym (mleko). Woda z miodem.

08.10

Płatki owsiane (owies) na mleku (mleko), chleb słonecznikowy ( pszenica, żyto) z masłem orzechowym (orzechy). Gruszka, herbata z cytryną.

Chleb wiejski (żyto, pszenica) z masłem (mleko ), pieczenią

z polędwiczką ( laktoza, pszenica), ogórkiem

i szczypiorkiem. Biała rzodkiewka. Herbata malinowa.

Zupa pomidorowa

z makaronem (mąka pszenica, jajka) i śmietaną (mleko). Ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny ( pszenica, jajka), surówka

z białej rzodkwi

z jogurtem (mleko), woda

z cytryną.

Jadłospis dekadowy 13.09 – 24.09

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

13. 09

Makaron ( jaja, mąka pszenna) na mleku (mleko ), bułka wrocławska ( mąka pszenna) z masłem (mleko) i miodem. jabłko, herbata z cytryną.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) i pasztetem z indyka ( mleko, jajka, białko soi ). Herbata z miętą. Kakao na mleku ( mleko). Papryka czerwona i żółta.

Zupa jarzynowa z warzywami (seler) , ziemniakami, i śmietaną (mleko). Ryż na sypko, pulpet wieprzowy (jajko, mąka pszenna) w sosie pomidorowym (mąka pszenna) . Fasolka szparagowa. . Woda z cytryną.

14. 09

C hleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem(mleko) i pastą jajeczną (jajko) . Nektarynka. Kakao na mleku (mleko),

herbata miętowa

Chleb otrębowy ( mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) schabem pieczonym ( gorczyca), pomidorem, sałatą , kiełkami z rzodkiewki. Jogurt owocowy (mleko)

Barszcz czerwony z warzywami (seler) i ziemniakami. Ziemniaki z koprem, dorsz pieczony ( ryba) , surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy. Woda z cytryną.

 

15 .09

Płatki owsiane ( mąka owsa) na mleku (mleko). Chleb wiejski (mąka pszenna,żytnia), z masłem (mleko) i powidłami śliwkowymi ,winogron, herbata owocowa.

Pieczywo wiejskie ( mąka pszenna, żytnia ) z masłem (mleko) , sałatka z kaszy kus -kus, sera feta, oliwek, papryki i kukurydzy. Napój migdałowy. Herbata miętowa.

Krem z cukinii z warzywami (seler) śmietaną (mleko) i grzankami ( mąka pszenna) Ziemniaki z koperkiem. Nugettsy z fileta drobiowego (jaja, mąka pszenna). Sałata z jogurtem greckim (mleko). Woda z miodem

16.09

Chleb razowy(mąkapszenna , żytnia) z masłem (mleko) i serem białym ( mleko) ze szczypiorkiem. Arbuz. Herbata owocowa.

Chleb otrębowy ( maka żytnia, pszenna) z masłem (mleko). Pasta z makreli ( ryba) ryżu i pomidorów. Kukurydza cukrowa z wody . Kakao na mleku (mleko). Herbata z miodem.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami ( seler) i ziemniakami. Kasza gryczana na sypko, schab w sosie chrzanowym ( mąka pszenna). Brokuł gotowany na parze z masłem (mleko). Woda z cytryną.

17 .09

Budyń ( mąka pszenna)na mleku ( mleko) z rodzynkami. Chałka (mąka pszenna , jaja) z masłem ( mleko) , kalarepka, marchewka. Herbata z cytryną.

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), pomidor, ogórek, mielonka szkolna ( białkosoi). Śliwka węgierka. Serek Danonek ( mleko). Herbata owocowa.

Krupnik z warzywami (seler) , ziemniakami i kaszą jęczmienną (mąka jęczmienna). Ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny (jajko, mąka pszenna) w sosie musztardowym(mąka pszenna , mleko). Surówka z pomidora, ogórka kiszonego i pora z oliwą. Woda z miętą.

20 .09

Płatki jęczmienne na mleku (mleko) . Chleb wiejski (mąka pszenna,żytnia) z masłem ( mleko) i dżemem z aronii. Jabłko. Herbata owocowa.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia ) z masłem ( mleko). I pastą z ciecierzycy. Ogórek zielony. Herbata z miodem. Mleko ryżowe.

Zupa szczawiowa z warzywami (seler) ziemniakami i jajkiem.. Gulasz wieprzowy ( mąka pszenna) Kasza gryczana i jęczmienna na sypko, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką. Woda z miodem.

21.09

Chleb otrębowy (mąkapszenna, żytnia), masłem (mleko), nutellą z czekolady i śmietanki ( mleko) . Marchewka, papryka .Kawa Inka na mleku (mleko)Herbata z miętą .

Chleb razowy (mąka pszenna, żytni) z masłem (mleko).szynką sowiogórską , sałatą, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką. Gruszka. Jogurt owocowy (mleko), Herbata owocowa .

 

 

 

Zupa fasolowa z warzywami (seler) i ziemniakami. Makaron ( mąka pszenna, jajko ) z serem białym (mleko) na słodko .Woda z miętą.

22.09

Płatki ryżowe na mleku( mleko). Chleb razowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) i pasztetem drobiowym ( mleko, białko soi). Oliwki, papryka czerwona. Herbata z cytryną.

Bułka słodka drożdżowa ( jaja, mleko, mąka pszenna) ze śliwkami. Maślanka ( mleko) z truskawkami i miodem. Herbata z aronii.

Zupa pomidorowa z warzywami (seler), ryżem i śmietaną (mleko) . Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony wieprzowo-wołowy (jajka, mąka pszenna). Surówka z marchwi z chrzanem . Woda z cytryną.

23,09

Kasza manna na mleku(mleko),bułka wrocławska (mąka pszenna) z masłem (mleko) i ogórkiem zielonym. Rzodkiewka. Herbata z cytryną.

Chleb z ziarnami (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka ( ryba) i oliwek. Arbuz. Herbata z owoców leśnych, jogurt owocowy (mleko).

Rosół z warzywami (seler) i makaronem ( mąka pszenna, jajka). Ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka ( mąka pszenna)z brokułem i marchewką. Ćwikła z buraczków czerwonych z chrzanem. Woda z miętą

 

Chleb wiejski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) i serem białym ( mleko) z wanilią i miodem. Pomidor. Herbata z cytryną

Chleb słonecznikowy (mąkapszenna, żytnia) z masłem (mleko),pieczenią z polędwiczką( gluten, laktoza), sałatą i rzodkiewką. Marchewka, herbata malinowa. Kakao na mleku ( mleko).

Żurek z warzywami (seler) , ryż na mleku( mleko) zapiekany z jabłkami , rodzynkami i cynamonem. Woda z miodem

 

Jadłospis dekadowy 01.09 – 10.09

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

01. 09

Płatki ryżowe na mleku (mleko). Chałka (mąka pszenna, jajka) masłem(mleko) .Arbuz,

herbata owocowa

Chleb wiejski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) i pastą z makreli (ryba) i pomidora. Marchewka. Herbata z miętą. Mleko smakowe (mleko)

Zupa szczawiowa z warzywami (seler) , ziemniakami, jajkiem (jajko) i śmietaną ( mleko). Kasza jęczmienna na sypko, gulasz wołowy (mąka pszenna) , sałata lodowa z jogurtem greckim (mleko) . Woda z cytryną.

02. 09

C hleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem(mleko) i pastą jajeczną (jajko) . Ogórek zielony, rzodkiewka. Kakao na mleku (mleko),

herbata owocowa

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko) i Ser biały (mleko) z miodem. Herbata z miętą. Papryka czerwona, winogrono.

Zupa jarzynowa z warzywami (seler), ziemniakami i śmietaną(mleko). Spaghetti z mięsem wieprzowo- wołowym i sosem pomidorowym (mąka pszenna) z warzywami ( seler).Woda z miodem .

 

03 .09

Chleb słonecznikowy ( mąka pszenna,żytnia), z masłem (mleko), serem żółtym ( mleko) sałatą , pomidorem i i szczypiorkiem. Kakao na mleku (mleko). herbata owocowa.

Pieczywo razowe ( mąka pszenna, razowa) z masłem (mleko) , szynką konserwową ( białko soi), ogórkiem kiszonym i rzodkiewką. Herbata malinowa. Jogurt owocowy ( mleko).

Zupa pomidorowa z warzywami (seler) , makaronem ( mąka pszenna, jajko) i śmietaną (mleko). Rizotto z warzywami . Woda z cytryną i miętą.

06.09

Chleb wiejski (mąkapszenna , żytnia) z masłem ( mleko) i pasztetem drobiowym. Jabłko. Pomidor. Kakao na mleku (mleko) Herbata owocowa.

Chleb otrębowy ( maka żytnia, pszenna) z masłem (mleko). Pasta z makreli (ryba) z serem białym ( mleko) i koprem. Oliwki rzodkiewka. Jogurt owocowy (mleko). Herbata z miodem.

Zupa kalafiorowa z warzywami (seler) i ziemniakami. Makaron zapiekany w sosie pomidorowym z warzywami i filetem drobiowym. Woda z cytryną.

07 .09

Kasza manna na mleku ( mleko) z rodzynkami. Chleb otrębowy (mąka pszenna , żytnia) z masłem ( mleko) i miodem. Arbuz. Herbata z cytryną.

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), pieczeń z polędwiczką (gluten), pomidor, ogórek, kiełki. Kakao na mleku (mleko). Herbata owocowa.

Zupa ogórkowa z ryżem , warzywami (seler) i śmietaną (mleko). Ziemniaki z koperkiem, filet rybny zapiekany z marchewką i groszkiem w sosie śmietanowym (mleko). Woda z miętą.

08 .09

Płatki jęczmienne na mleku (mleko) . Chleb wiejski (mąka pszenna,żytnia) z masłem ( mleko),serem żółtym i ogórkiem zielonym. Papryka czerwona i żółta. Herbata owocowa.

Jajecznica na parze (jajka) ze szczypiorkiem. Pieczywo razowe (mąka razowa) z masłem ( mleko). Brzoskwinia. Herbata z miodem. Napój migdałowy.

Zupa krem z dyni z warzywami (seler) i grzankami (mąka pszenna). Kotlet mielony wieprzowy (jajko, mąka pszenna). Ziemniaki z koperkiem . Mizeria z ogórka zielonego z jogurtem greckim ( mleko).Woda z miodem.

09.09

Chleb otrębowy (mąkapszenna, żytnia), masłem (mleko) .Pasta z fasoli z pomidorami suszonymi . Kakao na mleku (mleko). Jabłko .Herbata z miętą.

Rogal (mąka pszenna, jajko) z masłem ( mleko). Jogurt naturalny z miodem , bananem i borówkami. Herbata owocowa.

 

 

 

Barszcz biały z warzywami (seler) jajkiem i ziemniakami, zabielany śmietaną (mleko). Kasza bulgur, gulasz drobiowy z warzywami (mąka pszenna), buraczki czerwone z papryką i cebulką. Woda z miętą.

10.09

Płatki owsiane na mleku( mleko). Chałka (jajka, mąka pszenna) z masłem ( mleko). Biała rzodkiew, ogórek zielony Herbata z cytryną.

Chleb razowy(mąka razowa żytnia i pszenna) z masłem (mleko) i szynką drobiową ( gorczyca). Sałata zielona, pomidor,rzodkiewka. Herbata owocowa.

Zupa grochowa z warzywami (seler) i ziemniakami. Ryż na mleku (mleko), polewa jogurtowa (mleko) z truskawkami. Woda z cytryną.

       
       

 

Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.